Tyrkias holdning til anskaffelsen av det russiske missilforsvarssystemet S-400 er uendret, og saken er avgjort, sier president Recep Tayyip Erdogan.

Samtidig mener han at samtalene med USA om anskaffelse av nye F-16-jagerfly går bra, skriver Sky News , som siterer tyrkiske journalister som intervjuet presidenten på vei hjem fra Nato-toppmøtet i Brussel torsdag.

USA innførte sanksjoner mot Tyrkias forsvarsindustri i desember 2020 etter kjøpet av S-400-systemet og droppet samtidig landet fra F-35-jagerflyprogrammet, hvor Tyrkia var både produsent og kjøper. Erdogan har omtalt grepene som urettferdige. Den siste tiden skal Tyrkia ha kommet inn i varmen igjen, som en følge av rollen som megler mellom partene i Ukraina-krisen.

Erdogan sier også at han diskuterte muligheten for å kjøpe fransk-italienske missilforsvarssystemer med Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Mario Draghi på toppmøtet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.