En dommer har besluttet å innvilge utlevering av Honduras’ tidligere president Juan Orlando Hernandez til USA, der han er tiltalt for narkosmugling.

Forespørselen om utlevering kommer fra en domstol i New York. Avgjørelsen kan ankes. Hernandez overga seg til politiet i midten av februar etter at USA begjære ham utlevert.

Ekspresidenten anklages for å ha tilrettelagt for smugling av rundt 500 tonn narkotika, det meste fra Colombia og Venezuela, via Honduras og til USA.

Smuglingen skal ha startet fra 2004 og fortsatt helt fram til i år.

I retur skal han ha tatt imot bestikkelser for flere millioner dollar fra narkokarteller i Honduras, Mexico og andre steder, går det fram av papirer fra den amerikanske ambassaden i Tegucigalpa.

Han skal også ha beskyttet smuglere fra å bli etterforsket, pågrepet og utlevert, i tillegg til å gi dem hemmeligstemplet informasjon om pågående etterforskninger.

I tillegg anklages Hernandez for å ha beordret politifolk og militæret til å beskytte forsendelser med narkotika i Honduras og ha «tillatt at brutale voldshandlinger ble begått uten konsekvenser». Han avviser alle anklagene.

Hernandez’ bror ble dømt til livstid i USA for lignende lovbrudd i fjor.

 

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.