Tyrkia vil blokkere militære fartøy fra å seile gjennom Bosporus-stredet og Dardanellene, opplyser den tyrkiske regjeringen.

Dardanellene er det smale stredet som forbinder Egeerhavet med Marmarahavet, mens Bosporus-stredet gjennom Istanbul, er stredet mellom Marmarahavet og Svartehavet.

Disse to stredene er den eneste sjøveien ut fra Svartehavet. (NTB)

Tyrkia er et NATO-land. Hvis de stanser russiske krigsskip med makt, så er det en eskalering av situasjonen som kan få følger for hele NATO, inkludert Norge.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan uttalte 25. februar at han ønsket at NATO bør handle besluttsomt. Erdogan har førdømt den russiske invasjonen.

Han sa fredag at EU og andre vestlige land har gitt Ukraina en rekke råd, men ikke lagt seg på en handlekraftig linje.

– Jeg håper Nato-toppmøtet i dag vil framvise en mer besluttsom tilnærming.

Selv om Tyrkia sier de vil stanse alle militære fartøyer, er det liten tvil om at det er Russland som rammes hardest strategisk av beslutningen. Årsaken til dette er russernes flåtebaste i Sevastopol, som ikke har noen andre veier ut enn de som nå blir stengt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.