I de siste dagene har historien eksplodert. I stedet for å bremse eller forsøke å styre, har Europa kastet seg ut på dypet. Nå kappes europeiske land om å levere våpen, men det har visst ikke streifet dem at de kan bli trukket inn i krigen.

Spurte yngstemann som skal ut i det militære i april, og har venner på tjeneste i nord. Hva tenker de? spurte jeg. – De er redde, var svaret.

Det er forståelig, svarte jeg, og så det samme i ansiktene på de 44 norske soldatene som skulle til Litauen. Bekymringen sto skrevet i ansiktene deres.

Hvis man skal forstå, må man forsøke å finne noen historiske fortilfeller. Slobodan Milosevic er en slik. Men av en eller annen grunn fremstiller mediene Putin som sui generis, som noe eksepsjonelt, noe ahistorisk. Dette er karakteristisk for mediene av idag. Trump ble også fremstilt som sui generis, eller som de norrøne sa: Varg i veum.

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.