Det spekuleres i at Putin er blitt gal, og at han ikke lenger hører på motforestillinger, men heller eliminerer dem. Men kan ikke det samme sies om europeiske ledere, og i særdeleshet de tyske? I løpet av noen døgn svinger Olaf Scholz fra pasifisme til å love å sende Stinger-raketter til ukrainerne. Med ett pennestrøk har han slettet 75 års tysk tilbakeholdenhet og kastet seg inn i en konflikt som kan ende med storkrig.

Stinger vekker selvsagt minner om Afghanistan. USA påførte Sovjetunionen et nederlag da mujahedin kunne skyte ned de sovjetiske helikopter gunships. Plutselig hadde de et dødelig våpen som kunne opereres av et par mann.

Forestill deg at scenen gjentar seg i Ukraina, med våpen levert av Tyskland. Det er som tiden står stille når man tenker over at en regjering av sosialdemokrater, liberalere og grønne bestemte seg for å skrote tysk pasifisme i løpet av noen timer. For hva? For å ramme Russland.

Den gode sak trumfer alt. Men ikke den historiske bevissthet hos motstanderen.

Tyskland og EU gir en gavepakke til Putin.

Vestlige medier har latterliggjort Putins snakk om av-nazifisering. Nå kommer historien om Azov-brigadene, som har SS-runer som symbol. Her er det bare å forsyne seg. Det skal det bli vanskelig for Vesten å forsvare. De vil bli spiddet på sin egen propaganda. De som hevder at Putin lever av propaganda, vil få sin egen som rekyl. Igjen vil vi se at vestlige medier kaster troverdigheten på båten for å oppnå maksimal effekt – selve definisjonen på propaganda.

Under Maidan-revolusjonen i 2014 var venstresiden i Europa opptatt av «nazistene» på revolusjonens side. Nå står de på samme side, og det synes ikke som om de har registrert rollebyttet.

Ikke at Putins bruk av Kadyrovs salafist-kommandoer er noe bedre.

Det er duket for et drivhus for ekstremisme i Ukraina, hvor EU kan komme til å gå god for den høyreekstremismen de hevder å motarbeide på hjemmebane.

Derfor er forbudet mot Russia Today og Sputnik idiotisk og farlig. Det synes ikke som om Ursula von der Leyen har den minste betenkelighet med å forby fiendens medier. Hun sier at det «kommer mer».

EUs bannlysning vil danne presedens. Såpass har vi lært. Nå er det ikke mulig å oppsøke disse nettstedene på internett. Er ikke dette den sensuren EU og mediene anklager Putin for å bedrive?

Vi blir som fienden.

Etter annen verdenskrig har særlig venstresiden vært opptatt av å unnskylde Sovjetunionen med frykten for å bli omringet.

Nå omringer og ekskluderer EU Russland og russere fra alle europeiske fora: banksystemet, lufttrafikk, havner er på trappene, sport, Eurovision. Russland skal føle at de er en paria. Man gjør ingen distinksjon mellom stat og folk. Derfor er det bare et tidsspørsmål før russerne vil føle seg rammet som folk og nasjon, med alt det innebærer. Det er som en gavepakke til Putin.

Man går allerede etter rike russere. Deres hus, yachter og fly skal parkeres eller beslaglegges.

Legg merke til at rettslige reservasjoner glimrer med sitt fravær. Hvis de kan gjøre dette mot rike russere, kan de vel også gjøre det mot andre?

Selv fikk jeg en iskald følelse av å høre en kommentator i Sky News lørdag kveld gå inn for at man skulle sparke russiske barn ut av privatskoler.

Kravet fremsettes uten begrunnelse og møter ingen motforestillinger fra programlederen.

Det holder at de er russere.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.