Forskerne sier at det er én til tre billioners sjanse for at covid utviklet koden på naturlig vis.

Et internasjonalt team av forskere ledet av Dr. Balamurali Ambati fra University of Oregon, har funnet at covid 19-viruset inneholder en liten del DNA som samsvarer med en sekvens som ble patentert av Moderna tre år før pandemiens utbrudd. Koden ble oppdaget i den strukturen av viruset som gjør det spesielt egnet til å infisere mennesker og som skiller det fra andre koronavirus.

– Besynderlig lune fra naturens side

Viruset består av 30 000 bokstaver med genetisk kode. De bærer all informasjon viruset trenger for å spre seg, kjent som nukleotider. Det er det eneste koronaviruset som kan aktiveres av et vanlig enzym, furin, og det gjør at det enkelt sprer seg.

Den omtalte strukturen har vært et sentralt emne i debatten om virusets opprinnelse. Flere forskere hevder at den ikke kunne oppstått på naturlig vis.

Forskerne antyder at viruset kan ha utviklet et furin-spaltningssted gjennom mutasjon under laboratorieeksperimenter på menneskelige celler. De hevder at sjansen for at Modernas sekvens dukket opp tilfeldig gjennom naturlig evolusjon er én til tre billioner, mens andre beskriver det hele mer som et besynderlig lune fra naturens side.

I studien som er publisert i Frontiers in Virology, sammenlignet forskerne covid med millioner av sekvenserte proteiner på en online database.

19 bokstaver identisk med Modernas patent

Gjennom analyse av det originale covid-genomet fant forskerne at viruset deler en sekvens på 19 spesifikke bokstaver med en genetisk seksjon patentert av Moderna.

Moderna sendte inn patentet i februar 2016. Den patenterte sekvensen er en del av et gen som påvirker hvordan skadede celler reparerer seg selv, noe som anses som viktig i en potensielt ny kreftbehandling.

Tolv av de 19 delte bokstavene utgjør strukturen i covids furin-spaltningssted, mens resten samsvarer med nukleotider på en nærliggende del av genomet.

I avhandlingen skriver forskerne at den matchende koden opprinnelig kan ha blitt introdusert i covid-genomet gjennom infiserte menneskeceller.

– Interessant

Professor Lawrence Young ved Warwick University, finner funnet interessant, men ikke betydningsfullt nok til å konkludere med laboratoriemanipulasjon:

Det er snakk om en veldig liten del bestående av 19 nukleotider. Det er merkelig, men gjør du denne typen søk kan du alltids få treff. Dette bringer oss ikke lenger i debatten om hvorvidt covid er blitt konstruert.

Dr. Simon Clarke, mikrobiolog ved Reading University, er også usikker på om funnet er så sjeldent som studien hevder:

Det kan bare være et visst antall [genetiske kombinasjoner i] furin-spaltningssteder. De passer sammen i et begrenset antall kombinasjoner så det er interessant, men dette er nok tilfeldig.

Det er lenge blitt stilt spørsmål ved covid-virusets opprinnelse. At det skulle være menneskeskapt er av de store mediehusene blitt avvist som konspiratorisk, men lekkede e-poster viste at toppforskere som rådgir britiske og amerikanske myndigheter privat har uttrykt bekymring for holdbarheten i den offisielle fortellingen.

Jeremy Farrar, en britisk regjeringsrådgiver som offentlig avviste teorien om at viruset kunne være menneskeskapt, sa i en privat e-post i februar 2020 at en «sannsynlig forklaring» var at viruset nettopp var menneskeskapt og anga 70:30 eller 60:40 for et utilsiktet frislipp versus naturlig opprinnelse. I e-posten som gikk til de amerikanske helsetoppene Anthony Fauci og Francis Collins, sa Jeremy Farrar at det var mulig covid var blitt utviklet fra et Sars-lignende virus i laboratoriet.

Integreres i DNAet

I en helt fersk studie publisert igår 25. februar, viser et forskningsteam ledet av svenske Markus Aldén ved Universitetet i Lund, at Pfizers mRNA-vaksine kan tas opp av menneskelige leverceller (in vitro) og integreres i DNAet, noe som vekker bekymring for giftige bivirkninger på genomet.

In vitro betyr at studien er gjort på cellekultur i laboratoriet. Om funnene gjelder levende mennesker gjenstår å se. Men spørsmålene som reises i studien er høyst legitime.

Viruset deler en sekvens på 19 spesifikke bokstaver med en genetisk sekvens som Moderna tok patent på tre år før pandemiens utbrudd. Tolv av de delte bokstavene utgjør strukturen til covids furin-spaltningssted, mens resten samsvarer med nærliggende nukleotider – biokjemiske forbindelser som utgjør byggestenene i DNA og RNA. Ill.: frontiersin.org

 

More evidence Covid was tinkered with in a lab? Now scientists find virus contains tiny chunk of DNA that matches sequence patented by Moderna THREE YEARS before pandemic began

 

Les også:

Wall Street dumper Moderna- og Pfizer-aksjer

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.