Putin varslet mandag at han kommer til å anerkjenne separatistenklavene Donetsk og Luhansk som selvstendige.  Forrige uke ba Dumaen presidenten om å anerkjenne de to republikkenes selvstendighet.

The Kremlin, in a statement, said Russian President Vladimir Putin in the «near future» will recognize the independence of the Donetsk People’s Republic and Luhansk People’s Republic regions in eastern Ukraine.

EU sier en russisk anerkjennelse av utbryterregionene i Øst-Ukraina som uavhengige vil være et brudd på folkeretten, og er klare til å svare.

– Mens vi har sittet i møte har vi fulgt diskusjonene i det russiske sikkerhetsrådet. Vi forstår at den endelige avgjørelsen ikke er tatt ennå. Vi forventer at Putin ikke anerkjenner de to utbryterrepublikkene. Vi vil reagere med en sterk samlet front om han gjør det, sa EUs utenrikssjef Josep Borrell på en pressekonferanse i Brussel mandag kveld.

EUs utenrikssjef var samtidig tydelig på at EUs ambassader er åpne og er fullt operative. (NTB)

 

Kremlin confirms Putin to recognize independence of Ukraine breakaway regions

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.