Frp snur i saken om strømkabel til Wisting-feltet. De mener det viktigste er å holde olje- og gassproduksjonen på et høyt nivå, melder Aftenposten.

Det kontroversielle feltet ligger 30 mil nord for kysten av Finnmark, og vil bli det nordligste feltet i Barentshavet. Får utbygging av dette feltet klarsignal fra regjeringen og Stortinget, vil feltet produsere olje i 30 år, ifølge avisa.

For et år siden la Frps Sylvi Listhaug fram et forslag om å skrote planene om å elektrifisere sokkelen med landstrøm. Når de nå snur i saken, sørger Høyre og Frp til sammen for et flertall for utbygging av Wisting-feltet.

Listhaug sier til avisa at de er imot elektrifisering, men at de prosjektene som selskapene har planlagt i oljeskattepakken, er med elektrifisering.

– Hvis vi skal gå vekk ifra det nå, betyr det en lang utsettelse ved at du må gjøre om på alt av tegninger og planer, sier Listhaug.

– Det viktigste for oss er at vi holder olje- og gassproduksjonen så høy som overhodet mulig, legger hun til.

Frp er for mer leting og utbygging i Barentshavet.

Les også:

Isbrytende kabelskip sjøsatt: Skal bygge palisade under vann i Barentshavet

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.