Biden satt nylig for intervju med NBCs Lester Holt. Det ble ingen heldig forestilling. Biden gjør en katastrofal sammenblanding av Ukraina, Irak og Afghanistan. Selv CNN vil ikke forsvare ham lenger. Biden sier han avviser rapporten som forteller at det ble advart om hva som kom til å skje hvis soldatene ble trukket ut før de sivile var evakuert. Dette faller i svært dårlig jord hos Jake Tapper, som sier den øverstbefalende ikke kan unnlate å ta ansvar.

Men skjønner ikke Biden lenger hva han sier? Det er dét spørsmålet velgerne stiller seg, og 60 prosent vil at han skal ta en kognitiv test.

Biden avviser militærets egen rapport om at administrasjonen ikke var forberedt.

In the segment, Biden admitted that he rejected the U.S. Army investigative report that argued the administration was not prepared to pull out troops from Afghanistan in August.

«Yes, I am.» Biden said. «I’m rejecting them.»

Biden sier han ikke ble fortalt at de militære og administrasjonen ikke var klare til å evakuere. Han har også tidligere hevdet at han ikke ble fortalt at det burde være soldater igjen. Publikum får følelsen av at Biden ikke aner hva som foregår.

Despite the report, he also insisted that he was not told about the degree to which the White House was prepared to remove troops in Afghanistan and instead argued «there was no good time to get out.»

Biden blir ikke kvitt Kabul. CNNs Jake Tapper godtar ikke Bidens svar.

«It’s difficult to overstate how insulting Biden’s sweeping rejection is to so many service members and veterans,» Tapper said.

Rapporten er på 2000 sider. Man kan ikke bare si at man avviser den.

«Given the full content of the two-thousand pages of documents and this U.S. Army investigation which CNN has also obtained, many accounts are from troops who were on the ground at the gates near the canal around the airport, non-commissioned officers, junior officers, Joes, people with little political motivation to lie and heavy legal and moral obligation to tell the truth in sworn statements,» he added.

Tapper sier han ikke setter spørsmålstegn ved om Biden bryr seg om soldatene, bare for å si at det er dét han gjør.

«I don’t doubt that President Biden cares, but I do not understand why he would not manifest that care into taking this investigation more seriously, absorbing the tragic details, contemplating the obvious failures of his administration, failures that cost lives,» Tapper said.

Biden hiver nå sine egne soldater under bussen. Det kan det bli riksrett av, og granskningen kan begynne etter valget i november – hvis Republikanerne får flertall. Dét kan bli helt ødeleggende for presidenten. Det ikke å ville ta ansvaret og skylde på andre er en avskjedssøknad.

 

CNN’s Jake Tapper calls Biden’s rejection of Army’s after-action report on Afghanistan ‘insulting’

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.