Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil ikke svare på hvem i regjeringen han snakket med om ansettelsen av Stoltenberg. – Har ikke en egen liste, sier han.

Da finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) stilte i Politisk kvarter på NRK onsdag morgen, fikk han flere ganger spørsmål om hvilke andre regjeringsmedlemmer han rådførte seg med før Jens Stoltenberg ble ansatt som sentralbanksjef.

Vedum ville ikke svare på spørsmålet.

– Sånn er det i alle saker som er internt i en regjering, at man ikke har en egen liste over hvem man har … hvordan man har behandlet den …

– Men du kan vel svare på hvem du rådførte deg med?

– Det som er det viktige her, også overfor Stortinget, er at de som har rollen, følger sitt konstitusjonelle ansvar, og det var mitt konstitusjonelle ansvar å legge dette fram. Selvfølgelig var det forberedende statsråd der man diskuterer saker før de går i ordinært statsråd, og så ble det vedtatt i statsråd etter spillereglene man har, sier Vedum.

Tirsdag kveld ble det også klart at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har stilt 21 spørsmål til regjeringen om utnevnelsen av Jens Stoltenberg som ny sjef for Norges Bank.

– Å svare på spørsmålene kommer til å være en helt fin og grei oppgave, for dette har gått etter reglene man har, sier Vedum.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har også bedt om innsyn i kommunikasjonen innad i departementet og regjeringen.

– Der kommer vi til å følge vanlige prosedyrer på hva man gir innsyn i, sier Vedum.

Les også:

Kontrollkomiteen: Stortinget kan kreve innsyn i alle regjeringens dokumenter

 

Kjøp Kents bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.