Aleksander Stokkebø (H) har krevd minst 12.000 kroner i diett for å være på jobb i Stavanger-distriktet der han bodde. Han får nå kritikk fra lokalpolitiker.

Aftenposten publiserte tirsdag formiddag en sak om at Stokkebø har krevd diett for en rekke besøk i sin egen hjemby.

Aftenpostens anslår at Høyre-politikeren i 2017 og 2018 krevde minst 12.000 kroner i diett for å være på jobb i Stavanger-distriktet.

Hovedkravet for å få diettpenger er at reisemålet må være mer enn 15 kilometer unna, og at reisen skal vare i over seks timer.

Stokkebø er også leder i kontrollutvalget i Stavanger kommune, og nå mener gruppeleder Dag Mossige i Aps kommunestyregruppe i Stavanger at tilliten til Stokkebø er svekket, skriver Stavanger Aftenblad.

Kontrollutvalget skal føre tilsyn og kontroll med kommunens virksomhet på vegne av kommunestyret, blant annet for å forebygge og avdekke uetisk atferd og korrupsjon.

– En leder i kontrollutvalget er avhengig av tillit, ikke bare hos oss andre folkevalgte, men også hos de ansatte og hos byens innbyggere for øvrig, sier Mossige.

Stokkebø selv har ikke ønsket å kommentere Aftenpostens opplysninger konkret utover at han er uenig i at det dreier seg om så mye som 12.000 kroner.

Han skriver i en sms til Aftenbladet at han i november i fjor kontaktet Stortingets administrasjon for en gjennomgang av reisene, for å lete etter og rette opp eventuelle feil.

– De aller fleste er korrekt ført, men jeg har funnet noen som jeg av eget initiativ har bedt om å få rette opp. Utover det har jeg ingen kommentarer, skriver Stokkebø.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.