Storbritannia står klar til å tilby Nato en større utplassering av soldater, våpen, krigsskip og jagerfly i Europa, sier statsminister Boris Johnson.

Tilbudet er et svar på det Johnson kaller en økende russisk fiendtlig holdning mot Ukraina.

– Denne pakken kan sende et klart budskap til Kreml om at vi ikke kommer til å tolerere deres destabiliserende aktiviteter, og vi kommer alltid til å stå sammen med våre Nato-allierte mot russisk fiendtlighet, sa Johnson sent lørdag kveld.

Den britiske utenriksministeren Liz Truss understreker i et intervju med BBC søndag at det er svært lite sannsynlig at britiske soldater vil bli sendt til Ukraina for å støtte ukrainske styrker.

– Derimot kan Storbritannia sende våpen til Ukraina og styrke sanksjonssystemet slik at oligarker som er tett knyttet til Krelm, ikke kan gjemme seg noen steder, sier hun.

Boris Johnsons tilbud blir presentert for Nato i neste uke. Det kan resultere i at Storbritannia dobler de anslagsvis 1.150 britiske soldatene som for tiden er utplassert i østeuropeiske land og en dobling av det Johnsons kontor kaller «forsvarsvåpen» i Estland.

Les også:

Blandede signaler fra Nato om Ukraina

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.