To kvinner i Bergen var i tingretten dømt til å betale koronabøter etter en fest i november 2020. Nå er begge frikjent i lagmannsretten.

Grunnen til at de nektet å betale bøtene, er at de mener Bergen kommunes forskrift var ugyldig, skriver Bergens Tidende.

De to erkjenner å ha festet, og en av dem var arrangør av festen. På den tiden var det ikke lov å samles mer enn fem personer i private sammenkomster i Bergen, men det var minst 14 deltakere på festen.

Kvinnene mener imidlertid at reglene ikke var godt nok begrunnet smittevernfaglig. Det er Gulating lagmannsrett enig i. Retten mener blant annet at den aktuelle forskriften på dette punkt gikk utover det bystyret kunne beslutte i medhold av smittevernloven.

Dermed er grunnlaget for foreleggene ugyldig, og de tiltalte må frifinnes, slår lagmannsretten fast.

Helsebyråd Beate Husa, byrådsleder Roger Valhammer og kommuneoverlege Trond Egil Hansen var blant de innkalte vitnene i rettssaken.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.