Det franske senatet sa onsdag ja til å innføre strengere koronatiltak for uvaksinerte innbyggere. Den uvaksinerte befolkningen får ikke delta i kulturtilbud, spise på restauranter eller benytte seg av langdistansetog og -flygninger.

Frankrikes president Emmanuel Macron har tidligere sagt at han vil plage de franske borgerne som velger bort koronavaksinering.

– Når det gjelder uvaksinerte, ønsker jeg virkelig å plage dem. Og vi kommer til å fortsette å gjøre det til siste slutt. Det er strategien, sa Macron i et intervju med avisen Le Parisien tirsdag.

Macron la til at dette vil bety «å begrense deres tilgang til sosiale aktiviteter så mye som mulig».

Nå kommer tiltakene som begrenser uvaksinertes deltakelse i sosiale aktiviteter, som fram til nå har kunne leve på samme måte som vaksinerte ved å vise negativ koronatest.

«Innstrammingen vil imidlertid kun være gyldig så lenge det er mer enn 10.000 koronapasienter innlagt på franske sykehus. Per i dag er det rundt 24.000 koronapasienter på sykehusene», skriver NTB.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.