Døden er blitt usynlig i våre samfunn. Det er grunnen til at vi reagerer så voldsomt på pandemien. Vi har vennet oss av med å dø.

Denne benektelsen av døden er koblet opp mot troen på en lysende fremtid. Progress. Fremskritt. Vi lever på en oppadstigende kurve, der vi kan klare oss uten overleveringer som kristendom, som fortalte oss om himmel og helvete og synd. Vi trenger ikke slike begreper lenger. Vi har vokst ut av dem.

Inntil pandemien.

Vi vet ikke hvordan den vil forandre oss, hvordan vi ser på oss selv når vi kommer ut på den andre siden.

Two weeks to flatten the curve, ble det sagt da tiltakene ble satt inn. Det var i mars 2020. Men de som sa det, korrigerer ikke seg selv, de begår ikke selvkritikk. Tvert imot. De har skrudd opp tempoet: Nå skal du ha det fjerde stikket.

Hvordan vil folk reagere på det? Vil frykten være sterkere enn fornuften og den kritiske sans?

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Skriv en mail til dan@document.no hvis du ønsker å bli med på mailinglista der vi gir dere daglige oppdateringer om sendetider.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.