I det tyvende århundre oppsto «massen» og «massemennesket». Det var disse som var råstoffet til kommunismen og nazismen. (Dagens mykkommunisme liker ikke å bli nevnt i samme åndedrag som nazisme, men de er slektninger.)

Bakgrunnen var rotløse mennesker. Industrialiseringen betydd en migrasjon fra land til by og menneskene mistet sammenhengen i livet. Den største forbannelsen for dagens mennesker er ensomhet.

Pandemien var den perfekte storm til å skape et nytt massefenomen: Menneskene satt isolert i sine hjem, henvist til statens anvisninger. De var hevet over diskusjon. Først karantene og munnbind. Deretter vaksiner. Myndigheter og medier ville ha seg frabedt spørsmål og diskusjoner.

Parallelt med pandemien girer klimaskremmingen opp. I sum utøver de et betydelig press på menneskene.

Menneskene kan unnslippe presset ved å innfri myndighetenes ønsker. Men da er det noen som blir syndebukker. De uvaksinerte skulle utstøtes. Mennesker som ellers fremstår som liberale, var plutselig illiberale.

Mediene forsøker å gjenta det samme med klima og med Trump. Med klima appellerer man til frykt: Man later som det er Putin som har skapt de høye strømprisene. Det er han du skal frykte og hate, ikke våre egne myndigheter og medier.

Og du skal hate Trump. Han står i ledtog med Putin, hvis du ikke visste det. Det har vært dementert av en egen spesialetterforsker, men norske medier synes det ble for besværlig å registrere det. Heller kjøre på i det samme hatsporet.

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.