Både Freud og Ibsen var overbevist om at menneskene måtte ta konsekvensene av sine valg. Dette er konservatismens essens. For at menneskene skal gjøre det må det være et element av tvang. Når mennesket er dannet har oppdragelsen blitt til en indre «tvang».

Men i våre dager er tvangen blitt noe ytre. Den kommer utenfra. Under pandemien fikk vi se en stat tre frem som likte å bruke tvang.

Vi er forberedt på denne tvangen gjennom i årtiers velferd. Staten har gitt oss trygghet og komfort og vi har overgitt oss til den. Når staten blir autoritær blir vi tatt på sengen. Vi har solgt ut vår egen frihet fordi vi ikke har forsvart oss, vår ytringsfrihet, forsamlingsfrihet, eiendomsrett. De små skritts overgivelse. Nå har staten fått apetitt på å styre og den forstår at det digitale samfunn betyr uante muligheter til kontroll.

Nå er folk satt under press. Folk forventet at staten skulle forsvare dem, men den gjør ikke det, den lar folk seile sin egen sjø.

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.