Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Foto: Torstein Bøe / NTB

Samlet får staten inn rundt 27,6 milliarder kroner i inntekter fra Statkraft for 2021. Det er dobbelt så mye som i et normalår.

NTB melder om saken, og forteller at dette kommer fram i et skriftlig svar til stortingsrepresentant Marius Arion Nilsen (Frp) og et svar til Rødts Sofie Marhaug. Det er først omtalt i E24. 

Ifølge Finansdepartementet er det over dobbelt så mye som vanlig, mellom 2010 og 2020 var disse inntektene i snitt på 11,4 milliarder kroner.

Trygve Slagsvolds Vedums departement understreker imidlertid at anslagene er usikre, at de må tolkes med forsiktighet, og at de økte inntektene motvirkes noe av at strømutgiftene til det offentlige også økes kraftig på grunn av dyr strøm.

Mange mener at det regjeringen nå skal gi tilbake til befolkningen i form av diverse ordninger og tiltak , kun er «smuler» sammenlignet med hva som her tas inn i form av økte inntekter.

Les også: 

Listhaug om regjeringens strømtiltak: – Dette holder ikke

Gode bøker fra Document forlag, bestill i dag:

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.