Regjeringens krisepakke er godt nytt for strømkunder med lav fastprisavtale. De kan få gratis strøm dersom gjennomsnittsprisen der de bor blir høy nok.

Én av dem som kan få ekstrarabatt på strømprisen, er analysesjef Tor Reier Lilleholt i kraftanalyseselskapet Volue. Han har valgt å binde strømprisen på 40 øre per kilowattime inkludert moms, skriver Dagens Næringsliv.

Fra desember til mars skal staten betale halvparten av det som overstiger 70 øre per kilowattime på strømregningen. Dersom snittprisen stiger til 150 øre per kilowattime, vil Lilleholt få nesten gratis strøm.

Både NVE og Olje- og energidepartementet bekrefter at enkelte kan ende opp med gratis strøm.

– Kunder vil få tilbakebetalt basert på gjennomsnittlig pris i området, uavhengig av hvilken avtale man har med strømleverandøren. Det gjelder også for kunder som har fastprisavtale. Hvis strømprisen blir høy nok, kan det bety at noen får gratis strøm, sier kommunikasjonsdirektør Kristian Løksa i NVE.

Statssekretær Amund Vik (Ap) i Olje- og energidepartementet sier til DN at aller fleste strømkunder i Norge ikke har fastprisavtaler, men at det likevel kan dukke opp noen slike tilfeller som dette.

Under fire prosent av husholdningene i Norge har inngått avtale om fast pris på strømmen.

Så langt i desember er snittprisen på strøm i spotmarkedet i Sør-Norge 133 øre, som ville gitt tilbake drøyt 31 øre per kWt.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.