Den tidligere olje- og energiministeren ble ekskludert på et fylkesstyremøte i Nordland FrP 5. november, skriver avisa.

Årsaken var påstander om at han skal ha lekket et internt dokument til avisen Dagens Næringsliv.

Freiberg bekrefter i en e-post til VG at han er kastet ut av partiet

– Jeg kan bekrefte at jeg er ekskludert og har ingen kommentarer ut over at jeg stiller meg uforstående til vedtaket om eksklusjon og begrunnelsen for dette.

Listhaug: – Det er leit

FrP-leder Sylvi Listhaug sier i en kommentar til NTB at partiledelsen er gjort kjent med at Nordland FrP har fattet et vedtak om å frata Kjell-Børge Freiberg hans medlemskap i partiet.

– Freiberg har valgt å ikke påklage dette vedtaket. Det er leit at dette har endt slik, sier hun.

Fylkesleder Dagfinn Olsen i Nordland bekrefter i en pressemelding torsdag ettermiddag at et enstemmig fylkesstyre 5. november vedtok å frata Freiberg medlemskapet.

– Vedtektene brutt

– Freiberg har uten tvil vært en markant FrP-politiker gjennom mange år, men det er viktig å presisere at vedtektene er like for alle i dette partiet. Når et medlem har brutt vedtektene, uansett posisjon, er vedtektene våre tydelige, skriver han.

Fylkeslederen skriver videre at fylkesstyret helst hadde sett et annet utfall.

Kjell-Børge Freiberg ble valgt inn på Stortinget fra Nordland i 2017, men tapte kampen om førsteplassen mot Dagfinn Olsen tidligere i år.

Fra august 2018 til desember 2019 var han olje- og energiminister.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.