Etiopias statsminister og fredsprisvinner Abiy Ahmed, lengst til høyre, hilser en militærparade. Foto: AP Photo/Mulugeta Ayene

Dagens kanskje mest absurde nyhetsoppdatering handler om Etiopias statsminister, fredsprisvinner Abiy Ahmed, som sier han drar til fronten for å lede hæren. Han er klar til å møte «martyrdøden».

NTB-AP beretter at Etiopias statsminister, vinner av Nobels fredspris, Abiy Ahmed, sier han vil lede landets regjeringshær «fra kampfronten» fra og med tirsdag.

Kunngjøringen fra nobelprisvinneren mandag kveld omtales av nyhetsbyrået AP som en dramatisk utvikling etter et år med krig i Etiopia.

Styrker fra Tigrayfolkets frigjøringshær (TPLF) rykker stadig nærmere Etiopias hovedstad Addis Abeba, og regjeringen erklærte tidligere i november unntakstilstand.

– Dette er en tid der det er nødvendig å lede et land til martyrdøden, sier Abiy, uten å utdype nøyaktig hvor han har tenkt å reise tirsdag.

– La oss møtes ved kampfronten, sier 45-åringen.

Den etiopiske statsministeren vant Nobels fredspris i 2019, angivelig for å «ha fått slutt på en av Afrikas lengstvarende konflikter». To år senere er han på vei for å lede landsmenn inn i martyrdøden ved fronten.

Les også: 

FN advarer om spredning av borgerkrig i Etiopia

 

Julegavetips! Bestill den i dag:

Kjøp Kents bok her!

Bestill også høstens suksessbok:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.