Antall drepte er et stort nederlag for statsminister Abiy Ahmed som fikk Nobels Fredspris i 2019. Foto: Lee Jinman/AP/Scanpix
Minst 81 mennesker har blitt drept under protestene i Etiopia de siste to dagene, opplyser politiet.

Det har brutt ut store demonstrasjoner i Etiopia etter at den populære sangeren Hachalu Hundessa ble skutt og drept mandag kveld.

En talsperson for Oromia-regionen sa tidligere onsdag at minst 50 personer er drept i forbindelse med demonstrasjonene. Senere på dagen opplyste politisjefen i regionen at dødstallet hadde steget til 81.

Hachalus musikk ga stemme til Oromia-folket, Etiopias største folkegruppe, som lenge har følt seg marginalisert.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.