Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kirken ber regjeringen om å stanse oljeleting. FrP-leder Sylvi Listhaug har fått nok av denne aktivismen, og ber kirken slutte å oppføre seg som et politisk parti.

NTB melder om saken og beretter om FrP-lederens oppgitte reaksjoner på utspillet fra det nylig avholdt kirkemøtet. På dette møtet har representanter fra elleve bispedømmer vært til stede, og altså sagt sin mening om norsk oljepolitikk. NTB siterer Klassekampen:

Kirkemøtet vedtok tirsdag med 103 mot to – 2 – stemmer en oppfordring til å stanse ytterligere leteaktivitet etter olje og gass på norsk sokkel, skriver Klassekampen.

Svært liten tvil her, altså. Kirken står samlet om å ville bygge ned den næringen de fleste erkjenner at er et fundament i norsk velferd og i finansieringen av blant annet støtten til trossamfunn landet over.

FrP-lederen mener offensiven mot oljenæringen er feilslått og sier kirken oppfører seg som et politisk parti.

– Som vi vet, vil det å legge ned norsk oljenæring kunne føre til økte utslipp globalt, FFlagge ut arbeidsplasser og gjøre Norge til et fattigere land.

Det blir ikke mye igjen til verken bevilgninger til kirken eller bistand om vi fjerner oljeinntektene. De skjærer av greina de selv sitter på, skriver hun i en melding til Klassekampen.

Det er 116 representanter fra de elleve bispedømmene som har avholdt sitt kirkemøte i Trondheim. Møtet, som startet den 11. og ble avsluttet 16. november, er Den norske kirkes øverste organ. Mange vil oppfatte det som underlig at oljeleting er et sentralt tema for et møte mellom kirkens folk.

Det kommer ikke frem hvilken kunnskap innen energispørsmål, klimavitenskap, meteorologi, geologi eller realfag som ligger til grunn for kirkens markante standpunkter i denne kompliserte saken.

Les også:

Støres kone ordinert til prest: – Vil ikke påvirke politikken, sier Støre

Vi setter pris på ditt bidrag, stort eller lite:

Mer aktuell enn noensinne:
Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.