Klimaminister Espen Barth Eide innfrir når det gjelder å ha null nettovirkning på klimaet. For Norges innbyggere er virkning derimot klart negativ, mens den er positiv for dem som har sugerøret i Perus statskasse. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Hvis man skulle designe et opplegg for å svekke livskvaliteten i vestlige land og berike elitene i verdens korrupte land, er det lite som ville være mer effektivt enn klimapolitikken.

To NTB-notiser lørdag morgen illustrerer dette dobbelte utslaget av klodens største massesuggesjon.

Norge har liksom gjort seg til Europas «grønne batteri» ved å åpne for massiv eksport av strøm. Problemet er at nordmennene får en dårligere, dyrere og mindre pålitelig strømforsyning. Det handler altså om forslumming.

Forsøk på å spare penger er ikke nødvendigvis risikofrie heller:

To av ti forteller at økte strømpriser har fått dem til å ta klesvasken på nattetid. Brannvesenet advarer.

Tryg Forsikring, som har fått utført spørreundersøkelsen, advarer mot å ta klesvasken mens alle i huset sover.

– Vi frykter et økt antall brannskader dersom hundretusener av husstander begynner å sette på vaskemaskinen midt på natten for å spare penger, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen.

Brannvesenet uttrykker også bekymring.

– Natten, når alle sover, er den farligste tiden dersom det oppstår en brann, sier avdelingsleder Ole Johan Ingebrigtsen i Nordhordland og Gulen interkommunale brannforebyggende avdeling.

– Vi har sett flere tilfeller av branntilløp rundt om hvor vaskemaskiner eller tørketromler har vært medvirkende. Generelt anbefaler vi å være til stede hele tiden når man bruker slike apparater, fortsetter han.

Mens vi påfører oss selv en energikrise og svekker vår egen konkurranseevne, bidrar vi samtidig til å berike makteliten i et superkorrupt latinamerikansk land:

Norge gir 85 millioner kroner for å trappe opp innsatsen mot avskoging av regnskogen i Peru.

– President Castillo viser et solid engasjement for å bekjempe klimaendringer og beskytte Perus skoger og biologiske mangfold. Vi er glade for å støtte Peru i deres innsats for å stanse avskoging innen 2030, sammen med Tyskland, Storbritannia og USA, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Gjør nordmenn fattigere og korrupte latinamerikanere rikere. Det holder liksom ikke at klimapolitikken vil gjøre Kina til verdens ledende supermakt hvis den holder frem slik den stevner.

Prisen for krumspringene som ikke vil ha noen virkning på klimaet i verden, blir høy.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.