Den britiske avisen The Guardian er ikke imponert over det nye Munchmuseet i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Den britiske avisen The Guardian er ikke imponert over det nye Munchmuseet i Oslo og sparer ikke på kruttet når de omtaler det nye bygget.

Fredag ble det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo offisielt åpnet. Meningene om hvordan bygget ser ut, både på innsiden og utsiden, er mange – men den britiske avisen levner liten tvil om hva de mener om det omstridte bygget, skriver Aftenposten.

The Guardian -journalist Oliver Wainwright beskriver bygget som «et illevarslende grått tårn som knekker på toppen som en militær utkikkspost som holder øye med fjorden».

Han har heller ikke latt seg begeistre av hvordan Munch-bygget er på innsiden. «Det er en ubønnhørlig flyplasslignende verden av grå gulv, grå vegger og grått tak, med glassrekkverk, stållister og aluminiumnetting som fullfører den kalde, kliniske paletten.», er noe av hva Wainwright skriver om bygget.

Det finnes også dem som har vært positive til det nye Munchmuseet, blant dem er Aftenpostens Erling Dokk Holm.

Les også:

Også Munch-museet blir woke, vil endre navnet på Munchs bilder

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.