Frankrikes statsminister Jean Castex under en pressekonferanse i Elysée-palasset i Paris 28. april 2021. Foto: Gonzalo Fuentes / Pool via AP / NTB.

Frankrike kunngjør at drivstoffprisene vil stå uforandret til slutten av 2022. Fattige husholdninger som sliter med strømregningen, får i tillegg pengestøtte.

Torsdag kveld sa statsminister Jean Castex at 100 euro, tilsvarende 972 norske kroner, vil bli betalt til de som tjener mindre enn 2.000 euro, for å hjelpe dem med stigende strømpriser.

Det gjelder 38 millioner mennesker, tilføyer statsministeren. I tillegg skal «drivstoffprisene fryses i hele 2022», ifølge Castex.

I likhet med andre land i Europa har Frankrike opplevd en kraftig økning i olje- og gassprisene de siste månedene.

Men i Frankrike er det mer anspent, og regjeringen har trolig gule vester-protestene i 2018 sterkt i minne. Den gangen var det voldsomme protester mot stigende drivstoffpriser og planen om å beskatte sterkt forurensende kjøretøy.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.