Statsminister Jean Castex. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB

I sin tale til den franske nasjonalforsamlingen etter knivangrepet i Nice varsler statsminister Jean Castex at landets terrorberedskapsnivå heves.

Castex fordømmer angrepet, som han kaller både barbarisk og feigt.

– Jeg vil hylle inngripenen fra våre sikkerhetsstyrker. Det nasjonale politiet, spesialpolitiet og lokalpolitiet i Nice som gikk fram og gjennomførte pågripelsen. Jeg vil hylle deres eksemplariske reaksjon, ro og profesjonalisme, sier Castex.

Han varsler også at Frankrikes terrorberedskap, det såkalte Vigipirate-programmet, nå skal heves til det høyeste nivået. I hele landet er nivået nå økt til skarlagensrød, som betyr at et angrep trolig er nært forestående.

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!


Kjøp Klanen her!