Både store og mindre svenske byer preges av stadige politiaksjoner, her fra en skyteepisode i Helsingborg. Foto: Andreas Hillergren/TT Nyhetsbyrån / NTB

Raskt voksende kriminalitet i Sverige har gjort at mange innbyggere vil flytte til tryggere «soner» i landet, med minst mulig flerkultur. Dette får de politisk korrekte til å rase. Men hvordan bor de selv?

Massiv kriminalitet rammer den ene svenske byen etter den andre. Ikke bare storbyene, men også de mindre, over hele landet.

Ønsket om sikrere bomiljøer har gjort at mange svensker leter etter «soner» der man fortsatt kan bo trygt, og la sine barn få en mer harmonisk oppvekst uten ran, vold, knivstikking, skyting og eksplosjoner.

Blant annet er det opprettet en Facebookgruppe der folk kommuniserer om nettopp slike muligheter.

Men da de politisk korrekte i pressen fikk snusen i dette, ble det hånlige reaksjoner. Ikke minst skapte det giftige kommentarer at en politiker i Sverigedemokratene var med i denne Facebookgruppen.

Fria Tider har omtalt saken:

Nyligen uppmärksammades Facebook-gruppen ”Svenska zoner”, efter att en SD-tjänsteman visat sig vara medlem.

Dette førte til reaksjoner fra den innvandringsliberale pressen:

Andreas Johansson Heinö konstaterar i en DN-kolumn att gruppen uppenbarligen efterlyste ”en ö av trygg svenskhet i ett hav av främmande multikultur” och raljerar därefter om att invandrings­kritikerna nu tycks ha gett upp hoppet om att stoppa framväxten av ett liberalt, mångkulturellt Sverige.

Hele ideen om at det skulle finnes behoiv for noen «svenske soner» forsøkes  forsøkes latterliggjort:

– Hoppet om att bevara hela Sverige svenskt tycks alltså vara ute. Nu handlar det snarare om att rädda tillräckligt mycket av förfädernas kultur tills duvan en dag återvänder med olivkvisten, skriver Johansson Heinö.

Men så viser det seg at denne ironiske, harselerende venstrekommentatoren selv bor trygt og fredelig i nettopp det man kan kalle en «svensk sone», nemlig i det fasjonable millionærstrøket Hisingen:

Från mångmiljonvillan på Hisingen i Göteborg skriver den 46-årige liberalen hur lätt han har att förstå sig själv och andra som gör som honom, skriver Fria Tider.

Kommentatoren er sterkt imot at vanlige svensker, altså de som ikke er like rike som ham selv, får mulighet til å flytte til slike soner for å unngå flerkulturens realiteter:

Samtidigt lyfter han fram hur fel det vore om staten skulle se till att även mindre bemedlade hade råd att flytta till svenska områden.

Han snakker i storslåtte ordelag om hvor flott det er at alle tar del i det nye samfunnet, på godt og vondt. Men altså ikke ham selv:

-Lika lätt som det är att förstå den som vill flytta – fly – bort från brottsligheten, lika svårt är det att ducka de obehagliga implikationerna av idealet om ett nationellt hemland som skyddar majoriteten från minoriteten, slår han fast i DN.

Saken er redigert per tirsdag kveld mht. til stillingsbetegnelse på den aktuelle kommentoren i avisen DN.  

Les også:

Snart er hele Sverige et «utsatt område»

 

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også :

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:


Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂