Oslo kommune vurderer å kvitte seg med biogassanlegget på Romerike som produserer gass og gjødsel av matavfall fra innbyggerne i hovedstaden.

Biogassanlegget sto ferdig i 2012 og kostet Oslo kommune 520 millioner kroner. Allerede da det skulle overtas av kommunen i 2013, hadde anlegget vesentlige tekniske mangler, skriver Aftenposten.

Matavfallet i de grønne avfallsposene fra husholdningene i Oslo blir omgjort til biogass og gjødsel på anlegget. Gassen benyttes som miljøvennlig drivstoff til Ruters busser og gjødselen brukes i det lokale landbruket.

Nå vurderer kommunen å selge, slik fagnettstedet Biogassbransjen.no skrev tidligere i høst. Tall fra de siste fem årene viser at driften av anlegget har gått med rundt 100 millioner kroner i minus hvert eneste år.

– Byrådet er ikke tilfreds med hvordan biogassanlegget på Nes fungerer nå, skriver Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel, i en epost til Aftenposten. Hun sier videre at det har vært «vedvarende utfordringer med å oppnå optimal og stabil drift».

I en utredning fra renovasjons- og gjenvinningsetaten om anleggets fremtid blir det sett på flere alternativer – fra videreføring av dagens drift til salg og samarbeid med andre kommuner, men etaten har ikke konkludert.

Les også:

Politisk biodiesel-fiasko innebærer overgang til vanlig diesel

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.