Ap, SV og Sp vil stramme igjen inn reglene etter at Solberg-regjeringen myknet opp privatskoleloven.

Selv om det blir mindretallsregjering med kun Ap og Sp, er det solid flertall for å endre privatskoleloven som fikk blomstre under Erna Solbergs Høyre-regjering, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen vil både Ap, Sp, SV og Rødt endre dagens lovverk, mens MDG ikke vil endre loven. Sp på sin side vil beholde dagens godkjenningsgrunnlag for statsstøtte til skoler som tilbyr alternativ pedagogikk eller religionsbasert undervisning.

– En ny regjering må prioritere å raskt få på plass et nytt regelverk. Men nå skal det først sonderes ferdig, så vil tiden vise hva utfallet blir, sier skolepolitisk talsmann Torstein Tvedt Solberg i Ap.

Lovverket for oppstart av privatskoler i Norge ble myket opp av Høyre, Frp, KrF og Venstre i 2015, hvor det blant annet i større grad ble åpnet opp for etableringen av flere profilskoler, som tilbyr spesiell faglig oppmerksomhet.

Tidligere var det kun privatskoler med religiøst grunnlag eller med en alternativ pedagogisk retning, som var godkjent for offentlig støtte under privatskoleloven.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.