Forsvarer Amir Hossein Mirmotahari på vei til fengslingsmøte for de 11 siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm den 11. september 2014. Foto: Heiko Junge / NTB.

Tidligere advokat Amir Mirmotahari er tiltalt for en rekke nye forhold han skal ha begått mens han jobbet som forsvarsadvokat.

Han er i denne saken tiltalt blant annet sammen med en eiendomsmegler, fengselsansatt og to leger, skriver VG.

Mirmotahari ble i august i Borgarting lagmannsrett dømt til elleve års fengsel for blant annet å ha inngått en avtale om et drap på en tidligere klient. Han har anket denne dommen til Høyesterett, og har hele tiden fastholdt at han er uskyldig.

I en ni sider lang tiltale til den kommende straffesaken er eksadvokaten anklaget for flere grove bedragerier, blant annet mot Nav sammen med to leger. Til sammen åtte personer er tiltalt i saken.

– Min klient er av den oppfatning at tiltalen er en delvis omkamp av rettslige problemstillinger som påtalemyndigheten tidligere har tapt. Han mener at saken kunne ha vært spisset betydelig mer, sier en av Mirmotaharis advokater, Bernt Heiberg i Advokatfirmaet Elden.

Mirmotahari er også blant annet tiltalt for å ha smuglet narkotika inn til klienter i Oslo fengsel, Bergen fengsel og Halden fengsel.

Saken skal behandles i Oslo tingrett i mars neste år.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.