Politiet har måttet skyte flere elger den siste tiden. Årsaken er at folk har gjort dyrene stresset ved å ta selfie med dem, skriver Mitt i Stockholm.

– En elg som har gått seg vill, pleier å kunne finne veien tilbake om den er rolig, sier politimann Kenneth Krongberg, som er talsperson for den nasjonale viltnemnda (NVR), til avisa.

– Men når folk løper fram og tar bilder, blir den stresset og aggressiv. Det er helt fjernt og veldig opprørende at folk ikke skjønner bedre, legger han til.

Han oppfordrer videre stockholmerne til å holde avstand til de enorme dyrene, som iblant forviller seg inn i tettbodde områder.

– Naturoppsynet er enige, det er ikke noe galt med elgen. Imidlertid er de veldig stresset, fordi det er så mange som prøver å ta bilder. Det er grunnen til at vi må felle elgene – folk som tror at dyreverden er som i Walt Disney-filmene, sier Krongberg.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂