Bandene i Göteborg likviderer uten hensyn på åpen gate. Eksplosjoner hører til dagens orden. Angrepene minner mer og mer om en krig mot sivilsamfunnet. Klokken 05.00 smalt det i en boligblokk i Göteborg. Røyken veltet ut. 100–200 mennesker måtte evakueres.

Vid strax innan 08 hade 23 personer förts till sjukhus, fem med ambulans och 18 med buss enligt SOS Alarms händelseinformation, skadeläget är oklart.

Medier og politi forsøker å dempe publikums sjokk. Det har ikke gått liv tapt, og blokka står. Mediene ville aldri gjort det samme hvis omstendighetene hadde vært annerledes.

Noen fører krig mot sivilsamfunnet, og politikere, medier og myndigheter aner ikke hva de skal stille opp mot dette. De har nok med å forbinde de skadde.

Men de psykiske skadene er enorme.

Lars-Gunnar Wolmesjö som bor i porten säger att han vaknade av en kraftig smäll och trodde först att en bokhylla brakat ihop i våningen ovanför innan han förstod att det var något värre.

– Det var extremt mycket rök i trapphuset så jag fick ta mig ut via innergården. Det var först mest från en lägenhet, men efter ett tag såg det ut att ryka ur fler lägenheter, men jag vet inte om det är att elden spridit sig eller om det är ventilationen som orsakat rökspridningen, säger han.

– Jag satte på mig kläder, tog med mina viktigaste saker och gick ut. På innergården hjälpte jag grannarna ovanpå att ta sig ner från balkongen, jag tog emot den lilla sonen som de släppte ner och pappan hoppade själv.

Hvis man blir vekket av en eksplosjon og må evakueres pga. tung røyk og ikke kan gå hjem den dagen, er det inntrykk som blir værende.

De uskadde er sluppet inn i en kirke i nærheten.

Det blir ingen ekstraordinær debatt i Riksdagen. Ingen fremlagte hastelover. SVT stiller ikke regjeringen til ansvar. Sverige vänjer sig. Man venner seg til alt.

Var det ikke det reven sa da han ble flådd?

Explosion i centrala Göteborg

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.