– Aldri i mitt liv kommer det svenske Migrationsverket tilbake til Storfors hvis de ikke hjelper oss, sier formann i Björkåsen-stiftelsen Hans Jildesten, som sitter med 23 ubeboelige leiligheter etter å ha leid ut til nettopp Migrationsverket.

Alle disse leilighetene var i god stand da de for 20 år siden ble leid ut til Migrationsverket. Nå er de ubeboelige.

– De ser rent ut sagt bedrövliga ut, sier Jildesten til P4.

– Jag tycker egentligen att det är väldigt skamligt att de lämnar det på det här viset.

Til Nyheter Idag forteller Jildesten at leilighetene har store hull i gulvteppene, mangler parkett enkelt steder, har skadde toaletter, ødelagte kjøkken og er innrøkte.

– Så det innebär att vi måste byta alla golvskikt, väggar, tak. Sanera mot rökdoft. Vi måste göra om för vattenskador och annat. Det är ju så att många utav Migrationsverkets kunder har använt ganska mycket vatten i duschar och liknande, och det skadar ju naturligtvis saker och ting runt omkring.

Han anslår at leilighetene må renoveres for 300.000–500.000 SEK per stykk. Det er en totalkostnad på 7,2–12 millioner svenske kroner. Jildesten mener Migrationsverket bør dekke kostnadene.

– Aldrig i livet att Migrationsverket kommer tillbaka till Storfors om de inte hjälper oss, i varje fall delvis. Normalt slitage kan man alltid diskutera, men vi bör diskutera så att vi får en rejäl ersättning för det här, sier han til P4 Värmland.

Migrationsverket har avslått søknaden om erstatning, forteller han til Nyheter Idag.

Jildesten er ikke alene om å få avslag fra Migrationsverket på erstatningskrav for skadde utleieleiligheter. Hundrevis av svenske utleiere angrer på å ha leid ut til asylsøkere under flyktningkrisen. De siste fire årene har Migrationsverket mottatt krav om mer enn 220 millioner i erstatning for ødelagte leiligheter, men de nekter å betale.

Utleiere krever 220 millioner for ødelagte boliger – Migrationsverket nekter å betale

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.