En ny studie fra Cambridge viser at å bo i Sverige skader den psykiske helsen til immigranter og adopterte fra den tredje verden. Adopterte ikke-europeere føler seg verst.

Det melder Fria Tider.

Utenlandske adopterte har de høyeste nivåene av psykisk lidelse, etterfulgt av utenlandske immigranter og til slutt svensker, viser studien.

Adopterte ikke-europeere er 2,33 ganger oftere diagnostisert med psykiske lidelser enn svensker, mens ikke-europeiske immigranter har en slik diagnose 1,91 ganger oftere enn majoritetsbefolkningen.

Verst ut i begge gruppene er afrikanere fra Afrika sør for Sahara. De som er adoptert til Sverige fra MENA-land og de som har immigrert fra landene i Latin-Amerika, kommer nest verst ut.

Expo-grunnlegger og blogger Tobias Hübinette skriver på bloggen sin at han syns det er merkelig at adopterte kommer dårligst ut, ettersom det vanligvis er middelklassefamilier med mange penger som adopterer barn fra utlandet.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂