I september 2020 ble en 44 år gammel kvinne drept i Randers, da hennes 17 år gamle sønn stakk henne flere ganger med kniv i hodet, halsen og kroppen.

Sønnen var ikke alene om drapet, hevder påtalemyndighetene. Derfor er også hans far, kvinnens ektemann, tiltalt for drapet.

17-åringen skal ha aftalt med sin far at han skulle ta hele skylden for drapet, står det i tiltalen.

I tiltalen lyder det, at teenageren og hans far nøje havde planlagt drabet i en længere periode. Derudover havde de lagt en plan om, at den 17-årige skulle påtage sig skylden for drabet alene. Både over for familien og de danske myndigheder.

Motivet var blant annet at kvinnen var vantro og nektet å overdra en eiendom til sin mann.

– De tiltalte planlagde og udførte drabet, fordi de fandt, at (den dræbte kvinde, red.) var ikke-rettroende muslim og dermed vantro, og fordi (kvinden, red.) nægtede at overgive et skøde på en ejendom (til den 60-årige mand, red.), lyder det i anklageskriftet.

Det er flere skjerpende omstendigheter. Aktor i saken er Peter Møller. Han sier han ble overrasket den uvanlig konkrete og omfattende tiltalen.

– Jeg var selv overrasket. Det er en meget usædvanlig måde at gøre det på, men det er velovervejet, efter at jeg har læst de 3000 sider, sagen omfatter.

– Der er så mange skærpende omstændigheder i denne sag, som er med til at forklare et motiv og en planlægning.

De tiltalte risikerer at bli straffet for å ha begått drap motivert av kvinnens religion.

Familien stammer fra Afghanistan. Begge de tiltalte risikerer å bli utvist fra Danmark for all framtid.

Faren nekter straffeskyld. Sønnen har erkjent seg delvis skyldig.

– Jeg kan oplyse, at han erkender at have bevirket sin mors død ved brug af stik med en kniv, men at han handlede i nødværge, idet han blev angrebet af moren og derved handlede i selvforsvar, fortæller teenagerens forsvarer, Henrik Garlik.

Rettssaken starter 8. november.

TV2 Nyheder

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.