Fremdeles tilsier den sosiale konvensjon at det er mer synd på en voldtektsmann hvis han er innvandrer, enn offeret. Noen vil protestere og hevde at det er tvert om. Men hvis man ser hvor mange ganger de gis en sjanse, ser man at systemet er uvillig til straffe dem. Er det fordi systemet innerst inne føler at det vil være også dets nederlag? Slik at de lar voldtektsmannen slippe mildt, for ellers vil det rive så mye mer med seg: fundamentale oppfatninger om alle menneskers likhet, også kulturelt? Man aner slike fordommer bak behandlingen av menn som LMS. For også godhet kan være en fordom.

Så lenge mennesker som LMS gis nye sjanser vil alt snakk om å ta overfallsvoldtekter alvorlig, være en dårlig spøk. For det er enten eller: enten er man for de ubeskyttede kvinnenes rett til å bevege seg fritt, eller så er man for overfallsmannen. Man må velge.

Hele tre gange i 2006 brød 21-årige LMS ind til nøgne kvinder i Consul Solcenter i Roskilde og truede med at slå dem ihjel, hvis de ikke gav ham seksuelle ydelser.

Det kostede ham fem års fængsel ved Østre Landsret.

– Nok umoden, men ikke psykisk syg, lød konklusionen i mentalundersøgelsen dengang. Det var i marts 2007.

I morgen sidder LMS atter på anklagebænken. Som prøveløsladt – længe inden de fem års straf var udstået – skal han nemlig atter have forgrebet sig på to kvinder.

Den ene fik tæsk og undgik kun at blive voldtaget, fordi hun havde held til at flygte. Den anden blev ifølge politiet truet på livet til at have oral-sex med LMS.

Det sier seg selv at den opplevelsen kvinnene blir utsatt for vil prege dem for lang tid, selv hun som slapp unna. Det er den sanseløse volden, og etterpå: ingen skyld, total benektelse.

Det første nye overgreb, som skal have fundet sted, mens LMS var prøveløsladt, er ifølge anklageskriftet sket 31. juli 2010 i Haslev. Her er den 21-årige tiltalt for forsøg på voldtægt i en trappeopgang.

– Da han blev afvist og skubbet væk, slog LMS (navn indsat, red.) hende to gange på nakken/ryggen med knyttet hånd, så hun faldt, rev hende i håret og kastede en kniv efter hende, da hun flygtede, står der i anklageskriftet.

Han er i forbindelse med kvindens flugt også tiltalt for vold.

– Tiltalte skubbede til XXX, så hun faldt med sin cykel, lyder anklagen.

Det andet overgreb skal være sket 5. august 2010 nær Vestamager metrostation. Et overgreb, der blev eksponeret bredt i landets medier, da politiet offentliggjorde overvågningsfotos af den formodede gerningsmand.

Det førte få timer senere til anholdelsen af LMS.

Vidner nær gerningsstedet beskrev efter overgrebet, hvordan de havde set en kvinde give en mand oral-sex, men at de ikke havde fanget sagens brutale alvor.

– Flere beboere kom med tilråb, og en enkelt råber, om de ikke kan finde et hotel. Gerningsmanden svarer på en måde, så beboerne tror, at der er tale om et romantisk forhold. Kvinden tør ikke sige noget, fordi manden har truet hende med, at han har en kniv, fortalte politiet kort efter overfaldet.

40 minutter langt mareridt

Ifølge anklageskriftet gennemlevede kvinden den aften et næsten 40 minutter langt mareridt.

Det begyndte omkring kl. 23.06, da kvinden gik alene på en sti nogle hundrede meter fra stationen. Her skal LMS have grebet fat i hende bagfra, slæbt hende et stykke bort og sagt, at ’han ville stikke hende ned’, hvis hun ikke afleverede mobiltelefon, kreditkort og pin-kode.

Ifølge anklageskriftet gentog han derpå truslerne og tvang kvinden til at ’sutte på hans penis’.

Rædslerne sluttede først kl. 23.45, efter at gerningsmanden havde slået kvinden flere gange i hovedet, holdt hende fast og trukket hendes bukser ned og ’befølt hende i skridtet.’

Ifølge Rolf Gregersen, der er forsvarer for LMS, afviser den 21-årige anklagerne.

– Han nægter sig pure skyldig i begge forhold. Han siger, at han ikke kender noget til de forhold, der beskrives, fortæller Rolf Gregersen.

Brød ind til nøgne kvinder i solcenter
Har han voldtaget igen?