Et flertall i Norge vil fortsatt lete etter olje, men i Oslo er det flertall for å avslutte oljeletingen.

Det viser en meningsmåling Norstat har gjort for Aftenposten. 1.000 personer over hele landet er stilt spørsmålet: «Bør Norge fortsette å lete etter olje?».

54 prosent svarer at vi bør fortsette oljeletingen, mens 36 prosent sier nei.

Men i Oslo sier 56 prosent nei til å lete etter mer olje, mens 38 prosent vil fortsette letingen.

– Det er ikke uvanlig at folk er mer miljøengasjerte i byene. Det har vi også sett på andre områder, sier MDGs toppkandidat i Oslo, Lan Marie Berg.

I alt er 64 prosent av de spurte på mindre tettbygde steder positiv til fortsatt leting. I byer med mer enn 50.000 innbyggere er bare 48 prosent positive til mer leting.

Frp er partiet med de mest letevillige velgerne, der 87 prosent sier ja. Frp-leder Sylvi Listhaug sier det er veldig bra at landet totalt sett er positiv til fortsatt å lete etter olje.

– De forstår sammenhengen mellom velferd og arbeidsplasser. Det tror jeg er litt av problemet i Oslo. Det er veldig mange der som ikke forstår godt nok hva dette betyr for landet, sier Listhaug.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.