Deutsche Welles hovedkvarter i Bonn. Foto: Christian Wolf (www.c-w-design.de) / Wikimedia Commons.

Taliban-krigere på jakt etter en journalist som jobbet for tyske Deutsche Welle, har drept en nær slektning av journalisten, melder kringkasteren.

Folk fra Taliban gikk fra hus til hus for å finne journalisten, som nå jobber i Tyskland, melder Deutsche Welle. En slektning av ham ble skutt og drept, mens en annen ble alvorlig såret. Andre klarte å komme seg unna, opplyser kanalen, uten å komme med nærmere detaljer om hendelsen.

– Talibans drap på en nær slektning av en av våre journalister i går er ufattelig tragisk og viser hvor alvorlig fare alle våre ansatte og deres slektninger i Afghanistan befinner seg i, sier Deutsche Welle-sjef Peter Limbourg.

– Det er åpenbart at Taliban allerede leter systematisk etter journalister, både i Kabul og ute i provinsene. Tiden er i ferd med å løpe ut for oss, sier Limbourg, som fordømmer drapet.

Taliban har også aksjonert mot boligene til minst tre andre Deutsche Welle-journalister, opplyser kringkasteren. Sammen med andre tyske medieorganisasjoner ber de regjeringen handle raskt for å hjelpe deres afghanske ansatte.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂