Er du hvit eller heteroseksuell blir du nektet adgang til åpningsfesten til Nørrebro Pride i København. De fleste reagerer negativt på denne formen for raseskille. Men sjefen for Copenhagen Pride synes tiltaket er «glimrende».

På plattformen Reddit har det kommet inn hundrevis av kommentarer, mange av disse er svært negative.

– Hvis det er forbudt at være hvid til Nørrebro pride udelukker det så ikke størstedelen af homoseksuelle i København? Det virker lidt som at skyde sig selv i foden det her.

– Føles underligt, at jeg som LGBT+-person ikke ville kunne komme ind til et pride-event på grund af min hudfarve.

– Er det ikke illegalt at udelukke mennesker på grund af deres seksualitet eller hudfarve?

Nørrebro Pride stopper ikke ved å utestenge «hvide og/eller heteroseksuelle» fra å delta på festen.

Nørrebro Pride/Instagram

Hele woke-ordboken tas i bruk. Man må passe på å være «kulturelt sensitive», og for all del unngå å begå forbrytelsen «kulturell appropiasjon» ved å dukke opp i feil antrekk eller med feil hårfrisyre.

Til å fremstille seg selv som så veldig tolerante, må det sies at de fremstår som ekstremt intolerante. Men mest av alt fremstår arrangørene som fullstendig latterlige.

Arrangørene bak Pride er raskt ute med skarp kritikk hvis noen politikere eller andre kjendiser sier at de ikke vil delta i Pride. Men så stenger de selv ute et stort flertall av den danske befolkning, inkludert et stort flertall av danske homoseksuelle.

Nørrebro Pride/Instagram

Videre skriver Nørrebro Pride at man må huske å spørre folk man møter om deres foretrukne pronomen.

This is a queer space – do not assume people’s pronouns. Ask respectfully if you do not know.

Og selvsagt stilles det krav om koronapass. Man er da ikke uansvarlige!

Danmarks Radio forklarer de strenge adgangsreglene.

Festen var nemlig udelukkende for QTIBIPOC-personer. Har du brug for en oversættelse, står forkortelsen for Queer, Trans, Intersex, Black, Indigenous og People of Colour.

Lederen for Copenhagen Pride mener Nørrebro Prides initiativ passer «glimrende» inn i feiringen.

– Jeg synes, det er super positivt, indleder en tydeligt begejstret Lars Henriksen om Nørrebro Prides initiativer, mens han tilføjer:

– Det er glimrende, at der skabes nogle separatistiske rum rundt omkring. For mens vi, Copenhagen Pride, skaber de store, inkluderende rum, så ved vi også godt, at nogle føler sig utrygge i det, vi laver.

Utrygge, fordi de kanskje «drukner i mengden» og derfor ikke kan finne en «fellesskapsramme»,  forklarer Lars Henriksen.

– Vi laver den fest, hvor alle kan komme ind. Og ved siden af det kan alle, der har behov for det, lave fester for særlige grupper, for det er de meget bedre til, end vi er, mener han og opremser både fetich-fester og kvinde-fester som eksempler på arrangementer, der, ligesom Nørrebro Pride, har skærpede adgangskrav.

– Og det synes vi er super fedt. Jo mere pride, jo bedre, slår han fast.

Også i fjorårets Pride var det arrangementer hvor deltagere ble delt opp etter hudfarge.

Copenhagen Pride er en del av årets World Pride som arrangeres i samarbeid med Malmö Pride.

Danmarks Radio

Les også: Malmö går med milliarder i underskudd, satser millioner på Pride

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂