Taliban vil snart erklære det islamske emiratet Afghanistan fra presidentpalasset, melder AP. Det tok altså noen timer fra Taliban rykket inn til spillet var over. Det blir ingen overgangsregjering. Man går direkte til emiratet. Dette er en annen versjon av IS’ kalifat.

Essensen er det samme: Et land styrt etter sharia, slik Iran også er.

Taliban lover amnesti til de som jobbet for Kabul-regjeringen. Men det er neppe noe folk tør stole på.

Men Taliban forsøker å forsikre innbyggerne om at de er trygge, og at krigerne ikke vil gå inn i folks hjem eller forstyrre deres forretninger. De lover også amnesti til alle som har jobbet for staten og utenlandske styrker.

Men folk føler seg ikke beroliget. Det har vært mange rapporter om hevndrap og brutale tiltak i andre områder som Taliban har erobret de siste dagene, og de frykter at Taliban gjeninnfører et styre der kvinner mister alle sine rettigheter.

Afghanistan vil markere at sharia har vokst i betydning i den islamske verden. Saudi-Arabia har sin variant, Hizbollah i Libanon, Iran og nå Afghanistan. I tillegg har mange i sin forfatning at lovene må være i overensstemmelse med sharia eller ikke kan stride mot sharia.

Den mest ekstreme versjonen var IS sitt kalifat.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂