To personer er hittil siktet for fire saker etter at 17 kvinner siden mai er blitt forfulgt og overfalt nattetid i Oslo.

– Politiet ser svært alvorlig på disse sakene og de etterforskes med høy prioritet. Vi har gått gjennom og analysert alle. Vi har også styrket patruljeringen, sier Ann Kristin Grosberghaugen, leder for etterforskningsseksjon seksuallovbrudd i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

De fleste overfallene har skjedd etter midnatt, og i flere av sakene har kvinnene tatt kollektivtrafikk på vei hjem fra byen. Gjerningspersonene har fulgt etter dem fra holdeplassen og overfalt dem i det de låser seg inn i en oppgang eller i nærheten.

Mange av kvinnene er i alderen 20–30 år, og er blant annet blitt utsatt for voldtekt, voldtektsforsøk og kroppskrenkelse.

De to siktede personene ble pågrepet i juni. Nå pågår etterforskningen av de 13 andre sakene. Tre av anmeldelse gjelder voldtekt.

– Vi oppfordrer folk til å være litt ekstra oppmerksomme og ta vare på hverandre. Ta gjerne følge med noen på vei hjem. Hvis du opplever at noen følger etter deg, ta kontakt med politiet, oppfordrer Grosberghaugen.

 

Gode bøker fra Document Forlag, bestill i dag:

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.