Mange sørlendinger mottok sent mandag kveld en bombetrussel via tekstmelding, med krav om å overføre 50.000 kroner til en konto.

Det skriver Fædrelandsvennen.

– Politiet mottar mange anrop vedrørende en tekstmelding som er sendt ut til abonnenter i Agder. Det beskrives til en trussel og abonnentene bes om å overføre et pengebeløp. Politiet vurderer dette som et forsøk på svindel og at det ikke er en reell trussel, skrev politiet i en melding på Twitter klokka 23.45 mandag.

Natt til tirsdag har politiet fått kontakt med personen som er registrert med telefonnummeret meldingen er sendt fra.

– Personen framstår som uskyldig, at han ikke har hatt noe med dette å gjøre. Mest sannsynlig har noen benyttet seg av hans nummer. Hvordan det har skjedd, vet vi ikke, sier operasjonsleder Hans Waage ved Agder politidistrikt.

I tekstmeldingen skal det Ifølge avisa ha stått:

«Send 50.000 kroner til kontonummeret nedenfor. (…) Ellers vil bombene detoneres 00.30 utenfor huset ditt».

Det er en identisk melding som mandag morgen ble sendt ut til flere personer i Kongsberg-området. Da ble en etterforskning iverksatt, men å finne kilden kan bli utfordrende.

Til NTB mandag opplyste etterforskningsleder Jarle Lindeland ved Kongsberg politistasjon at det ikke var innehaveren av telefonnummeret som sendte ut trusselen

– Det er ingenting som tyder på det. Nå jobber vi med å finne kilden, sa han.

Videre opplyste han at personen hadde blitt utsatt for spoofing.

Fenomenet går ut på at man forfalsker en avsender i digital kommunikasjon. For eksempel avsender av en epost, tekstmelding eller telefonsamtale.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Kjøp Mimisbrunnrs samlede som E-bøker her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂