Taliban rykker inn, menneskeverdet forsvinner ut.  Bilde av Talibansoldater, hentet fra YouTube.  

Islamistgruppen Taliban er i ferd med å overta store deler av Afghanistan, og innfører et umenneskelig regime med drap og lemlestelser. Over hele landet utspilles ufattelige grusomheter.

I Afghanistan er den islamistiske terrorgruppen Taliban på offensiven etter at vestlige styrker trakk seg ut av landet

Der Taliban nå får kontrollen, gjeninnfører de det samme regimet de praktiserte siste de hadde makten i landet, fra 1996 til 2001.

Dette regimet ble i sin tid beskrevet som at landet ble satt tilbake til «den mørkeste middelalder», i den verste betydning av begrepet.

Nå tyder svært mye på at landet er på vei tilbake til det samme mørket.

Svenske Expressen beretter detaljert med både bilder og film fra den dystre situasjonen som er under oppseiling i landet. Avisen beskriver scener som utspilles i området som nå styres av islamistgruppen, og det er som hentet fra et skrekkabinett:

*Liket av Afghanistans mest älskade komiker släpas runt på marken av en leende taliban.

*Två gråtande kvinnor i burka står på knä när de misshandlas med grova käppar.

*En åldring piskas och stenas, och en man får sin hand avhuggen och stumpen stoppad i kokande olja.

De seneste opplysningene fra landet kommer blant annet fra Afghanistans ambassadør i Sverige, Abbas Noyan. Han har delt denne informasjonen med det svenske utenriksdepartementet, for at verden skal få vite om det som foregår:

Filmer inifrån talibanernas nya skräckvälde kommer enligt ambassadören från flera olika distrikt runt om i Afghanistan där talibanska styrkor tagit makten.

Det är regeringen i Kabul som samlat in bilderna. En del har talibanerna själva filmat, andra har dokumenterats i hemlighet.

Redeselsskildringene står i kø, og det fortelles om grusom behandling av uskyldige mennesker:

Samtidigt rapporterar New York Times om hur den prisbelönte fotografen Danish Siddiquis kropp stympats till oigennkännlighet efter att ha blivit tillfångatagen, skriver Expressen. .

– Talibankrigare har brutalt dödat hundratals civila och soldater som tagits till fånga. De halshugger människor, stenar kvinnor, tvingar kvinnor in i äktenskap, stänger skolor, särskilt flickskolor. De har bränt och plundrat över hela landet, skriver ambassadøren

Bilder og filmer viser hvordan Taliban myrder personer som har bakbundne  hender:

Två talibaner går, enligt de spridda bilderna, med automatvapen över ett fält där bakbundna män ligger på rygg. Filmen visar hur de skjuter männen i ansiktet samtidigt som talibanerna skriker Allahu Akbar! Gud är stor!

De går fram till de livlösa kropparna och sparkar dem i ansiktet för att kontrollera att de är döda. Bilderna uppges vara tagna i Takhar, en av de nordöstra provinserna som gränsar till Tajikstan.

Myrderiene skjer rundt om i hele landet:

I Malistan i provinsen Ghazni dödades minst 45 människor för en vecka sedan.

Två bakbundna män sitter ner på marken, övervakade av talibaner. I nästa bild ligger de döda på samma plats, skjutna i huvudet. Den som tagit bilden har dekorerat liket med rosa rosetter och emojis från snapchat.

Det dokumenteres hvordan kvinner mishandles:

En film visar hur två kvinnor klädda i traditionella blå chadari står på knä och försöker ta skydd av varandra samtidigt som män utrustade med långa käppar slår dem med full kraft om och om igen tills de skriker av smärta.

Filmen kommer från Obaydistriktet i Heratprovinsen i nordvästra Afghanistan, och togs, enligt ambassadören, för tre månader sedan.

De bestialske og kvalmende gjerninger som nå utføres av Taliban i Afghanistan, har mye til felles med hvordan IS herjet i Syria og Irak. En fellesnevner for begge er at de oppgir å handle i islams navn, av enkelte omtalt som «fredens religion», Religion of peace.

Grusomhetene er nærmere dokumentert her.

Gode og viktige bøker fra Document Forlag, bestill i dag: 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Følg Document i frie sosiale medier, uten Facebooks sensur:

Støtt oss:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar i debatten.