Sløseriombudsmannen Are Søberg fikk sannsynligvis flere nye tilhengere – og noen nye kritikere – da han mandag påpekte vanviddet i at Uganda, som i 2019 fikk 312 millioner kroner i norsk bistand, nylig bevilget sine 529 parlamentariker penger til ny bil. Regningen kommer på vel 250 millioner kroner.

Norads landsider beskrives Uganda på denne måten:

Uganda har de siste tiårene jobbet med å redusere ekstrem fattigdom, bekjempe smittsomme sykdommer og øke unges skolegang.

Det nevnes at landet er et av 46 land på listen over verdens minst utviklede land, men ikke at dette muligens har sammenheng med at landets president, Yoweri Museveni, har styrt landet siden 1986, og at han i januar i år ble valgt for sin sjette president-periode.

Blodige skildringer fra Ugandas spente valgkamp

Les også:

Elitene overser norsk fattigdom

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.