Minst 35 mennesker ble drept og flere titalls skadet i et selvmordsangrep på et marked i sjia-bydelen Sadr, natt til tirsdag. Terrorgruppen Da’esh (den islamske stat) har tatt på seg ansvaret, som skjedde under innledningen til Eid al-Adha, den islamske offerfesten.

– Et terrorangrep med en lokalprodusert bombe på Woheilat-markedet i Sadr-byen øst i Bagdad har ført til flere drepte og sårede, het det i en uttalelse fra Iraks innenriksdepartement.

Den ytterliggående islamistgruppen IS påtok seg sent mandag kveld ansvaret for angrepet. I en melding lagt ut på gruppens Telegram-kanal navngis en selvmordsbomber som sprengte seg på markedet.

Ifølge sikkerhetskilder ble mer enn 30 personer drept og 35 andre såret. Helsepersonell oppgir at dødstallet er på mellom 28 og 30 og at rundt 50 ble såret.

Angrepet var det verste av sitt slag i Bagdad på flere år. Kroppsdeler fra ofrene lå strødd rundt på markedsplassen. (NTB)

Temperaturene i Bagdad ligger opp mot 50 grader Celsius, og ved innledningen til den islamske høytiden var markedet fullt av mennesker som ønsket å handle inn mat og gaver før Eid al-Adha (Offerfesten) innledes tirsdag.

Sadr-bydelen er en av de fattigste bydelene sjia-bydelene i Bagdad. Bydelen har over 3,5 millioner innbyggere.

Angrepet fikk en rasende respons fra irakere på sosiale medier.

– Terrorisme og regjeringens feil fortsetter å stjele våre liv, twitret Alaa Sattar, en ungdomsaktivist.

– Myndighetene har ingenting annet enn kondolanser og tomme undersøkelses-komiteer å komme med.

En annen Twitter-bruker skrev «hver eid, er det en tragedie i Bagdad. Det er umulig å feire som resten av menneskeheten». (ArabNews)

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂