En syrisk mann i 50-årene er dømt for voldtekt av en kvinnelig pasient i 90-årene. Mannen er dømt til fire års fengsel og utvisning til hjemlandet Syria.

Om kvelden 25. mai møtte mannen til jobb i hjemmetjenesten i Piteå og skulle, som han hadde gjort mange ganger før, avlegge et besøk hos kvinnen. Ifølge Nyheter Idag hadde helsearbeideren og kvinnen et godt forhold.

Men kvelden 25. mai tok besøket en uventet vending. Ifølge tiltalen tvang mannen kvinnen til utføre oralsex på ham «ved å ta hendene rundt [kvinnens] hode og trykke med dem for å få henne til å åpne munnen». Mishandlingen ble avsluttet da mannen fikk utløsning.

Mannen benektet forbrytelsen og hevdet at det var kvinnen som tok initiativet til den seksuelle handlingen, og sa at han ikke våget å motstå.

«Som en relativt nyanländ migrant kände han sig utsatt och visste inte vad man skulle göra i en sådan situation som han var i. Han har även en fobi för poliser och rättsväsende, varför han valde att inte anmäla övergreppet som han tyckte sig ha blivit utsatt för», har mannen sagt, ifølge dommen.

Retten beskriver mannens uttalelse om at han ble voldtatt av en fysisk svak kvinne i 90-årene som «helt usannsynlig», og dømte mannen for voldtekt med fire års fengselstraff og utvisning til Syria.

Mannen må også betale 125.000 SEK i erstatning til kvinnen.

Våldtog kvinna i 90-årsåldern – döms till fängelse och utvisning (betalingsmur)

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.