Fem kvinner anklager Naser Khader (K) for å ha utsatt dem for seksuelle krenkelser og grenseoverskridende adferd.

Khader representerer De konservative (K) i Folketinget, men har tidligere representert Radikale venstre.

Hendelsene skal ha funnet sted mellom 1999 og 2019, ifølge Dansk Radio. Khader avviser alle anklager.

Hendelsene skal ha skjedd i profesjonelle sammenhenger. En av kvinnene hevder at hun ble presset til seksuelt samvær mot sin vilje i forbindelse med et intervju.

En annen kvinne, som er psykolog, skulle ha en samtale med Khader om en bok han hadde gitt ut. Hun hevder at Khader onanerte foran henne, helt uoppfordret.

Alle tidligere partiledere for partiene Khader har representert nekter kategorisk for at de visste noe om det som foregikk.

– Jeg har ikke hørt noget til den slags sager, og det kommer helt bag på mig, sier Marianne Jelved, tidligere leder for Radikale Venstre.

–Jeg har aldrig hørt om rygter eller fået konkrete henvendelser. Det er jeg sikker på, sier tidligere leder for De konservative Lars Barfoed til.

Khaders støttespillere er i sjokk, og sier at han neppe kan fortsette i politikken hvis det er noe i påstandene fra de fem kvinnene.

Naser Khader er 58 år gammel og født i Syria. Hans far var palestiner. Khader er kjent som
talsmann for demokrati og islam, og stiftet bevegelsen Moderate Muslims (senere Democratic Muslims) da striden om Muhammed-karikaturene i Jyllands-Posten begynte.

B.T.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!