Som Document har omtalt ble den unge og talentfulle kunstneren Ina Bache-Wiig utestengt fra en utstilling av Galleriet (uten) Standard. Bakgrunnen var et innlegg hun hadde likt på Facebook. Nå vil hun og kjæresten arrangere en anti-woke utstilling.

Ina Bache-Wiig ble altså kastet ut av gruppeutstillingen for sitt «dårlige menneskesyn», og dette funderer galleristen i at Ina Bache-Wiig «likte» kjærestens satiriske (og i kjent stil ganske så polemiske) harselas over Pride og andre identitetsbevegelser på Facebook.

Bache-Wiig er ikke en dame som bøyer seg for mobben, og sa klart og tydelig til Document:

Subjekt har vinklet saken til at jeg «bare» har likt, men som jeg gjorde klart til journalist Geir Bergersen Huse, som skrev den første artikkelen, står jeg inne for selve posten, som er en hard og polemisk kritikk av PRIDE-bevegelsen og del av et kunst- og utstillingsprosjekt jeg selv er med i.

Nå omtaler Aftenposten saken.

Neste høst blir det utstilling mot identitetspolitikk med blant andre Ina Bache-Wiig og kjæresten Tommy Johansson.

Tommy Johansson er kunstner og «partner in crime» med kjæresten Ina Bache-Wiig. Foto: Privat/Facebook

De beskriver Bache-Wiig som en fremmed fugl i kunstverdenen. Hennes kjæreste Tommy Johansson har en tid bedrevet harselas med transbevegelsen, som han beskriver som «en fordomsfull, autoritær, intolerant og ekstrem bevegelse.»

«Med uvurderlig hjelp av feminismen, har transaktivister, radikale lesber og homoideologer gjort felles sak ved å fremdyrke og normalisere en skremmende forakt for sunn, normal og bærekraftig kjønnsidentitet & ditto seksuell legning.»

Han erklærte seg som SuperStraight i den Facebook-posten Bache Wiig likte (og støttet). Dette begrepet betyr noe så hårreisende som at man kun vil ha sex med personer av det motsatte kjønn.

Ikke akkurat så veldig unormalt, men i dagens woke-idioti er dette alt-right, transfobisk  og helt utenfor hva man kan si i det gode selskap.

– Jeg likte videoen som et kunstprosjekt, sier Bache-Wiig.

Høsten 2022 skal paret arrangere et «anti-woke-prosjekt» i Bærum kunsthall, kalt «Not Today, Satan!». Utstillingen består av Bache-Wiig, Johansson og fire andre kunstnere som er kritisk til den såkalte woke-kulturen. Begrepet «woke» viser til en bevissthet rundt rasisme og ulikhet i samfunnet.

Bache-Wiig understreker overfor Document at kunstprosjektet ikke er nytt, men har pågått en stund:

Kunst og utstillingsprosjektet «Not Today, Satan!» er ikke et tilsvar. Det startet opp for under et halvt år siden, og vi søkte Bærum Kunsthall om utstillingsplass 31. mars 2021.

Dette er bare en forsmak. Kunstnerparet er faktisk på jakt etter å provosere frem reaksjoner. De vil avsløre intoleransen for andres meninger.

– Woke-bevegelsen tvinger folk til å bruke et språk som de færreste synes er naturlig. Slik som å si «they», «them» og masse rare pronomen om enkeltpersoner, sier Johansson.

Les også: Ytringsfrihets­kommisjonen er et supperåd som går i oppløsning

Tenkende mennesker støtter selvsagt paret Bache-Wiig og Johansson i denne saken, uansett hva man mener om kunsten eller #superstraight. For frihet til egne meninger burde være en selvfølge i et demokrati.

Men woke er ikke interessert i demokratiet. De er ute etter komplett underkastelse.

Aftenposten

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.