I lys av de siste ukers hendelser og Norske Billedkunstneres støtte til Norske Dansekunstneres opprop mot Ytringsfrihetskommisjonen, har jeg ikke lenger tillit til Norske Billedkunstnere som organisasjon eller Ruben Steinum som styreleder.

Jeg melder meg nå ut av NBK, forsikret om at de verken representerer meg som medlem og kunstner, eller prinsippene de selv hevder å stå for.

Steinum erklærer på vegne av NBK at de har «vist vår solidaritet med utsatte kunstnere, for å styrke og utvide ytringsrommet».

Samtidig har han gjort det tydelig at dette kun gjelder medlemmer med korrekt ideologisk og politisk tilhørighet. Dermed har vi uforenelige syn på både solidaritet og formålet med ytringsrommet.

Å støtte scenenekt direkte og indirekte, er grunnleggende illiberalt og jeg kan ikke lenger stå inne for mitt medlemskap i NBK.

Ina Bache-Wiig

Les også:

Kunstner ble kansellert. Arrangerer utstilling mot woke: «Not Today, Satan!»

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.